Hoe kun je het beste bake-off producten afbakken in je airfryer?
De beste baktijd hangt af welke afbakbroodjes je hebt gekocht. Er is geen standaard baktijd te noemen om broodjes perfect af te bakken in de airfryer. Bovendien is de baktijd ook verschillend per airfryer. Heb jij een XXL Arfryer? Dan zijn afbakbroodjes sneller klaar dan bijvoorbeeld een kleine airfryer met een lager wattage.
Je kunt het beste de juiste baktijd bepalen door deze zelf te berekenen en te testen in jouw airfryer
Gebruik deze formule om de baktijd te berekenen
-
Temperatuur: Haal 20 graden af van de aangegeven ( oven) temperatuur.
-
Timer: Haal een derde van de (oven) baktijd af.
-
Tip: Voorverwarmen is niet nodig.
-
Tip: We adviseren om eerder 180 graden dan 200 graden te hanteren.
WE HEBBEN EEN PAAR BAKTIJDEN VOOR JE OP EEN RIJ GEZET VOOR HET AIRFRYEN VAN TYPISCHE ONTDOOIDE AFBAKBROODJES. LET OP, DIT ZIJN BAKTIJDEN VOOR BROODJES DIE NOG AFGEBAKKEN MOETEN WORDEN:
-
Breekbrood Kaas-Ui: 180 °C / 5-6 min
-
Brunchbroodjes mix: 180 °C / 5-6 min
-
Ciabattabrood: 180 °C / 5-6 min
-
Croissant: 180 °C / 5-6 min
-
Hamburger broodje: 150 °C / 3-4 min
-
Italiaanse bol: 180 °C / 5-6 min
-
Focaccia brood: 160 °C / 4-5 min
-
Franse baguettes: 180 °C / 5-6 min
-
Kaasbroodje: 180 °C / 4-5 min
-
Kaiserbroodje: 180 °C / 5-6 min
-
Meergranen triangels: 180 °C / 5-6 min
-
Party mix broodjes / mini broodjes: 180 °C / 5-6 min
-
Pistolet (wit of bruin): 180 °C / 6-8 min
-
Pitabroodje: 180 °C / 2 min (licht bevochtigen)
-
Saucijzenbroodjes: 160 °C / 4-5 min
-
Schnittbroodje: 180 °C / 6-8 min
-
Stokbrood (wit of bruin): 180 °C / 6-8 min
-
Stokbrood (spelt): 180 °C / 6-8 min
-
Stokbrood (kruidenboter): 180 °C / 8-10 min
-
Worstenbroodjes: 160 °C / 4-5 min
-
Bladerdeeg producten 180 °C / 11-12 min
*De getoonde baktijden zijn gebaseerd op onze ervaring en op basis van bovenstaande rekenformule. Houd altijd goed je broodjes in de gaten en stel de temperatuur of timer bij waar nodig.
Wat te doen als je broodjes niet goed afgebakken zijn?
-
Is de binnenkant van het broodje niet gaar of is de buitenkant nog wat bleek? Kortom, zijn je broodjes nog niet helemaal naar je zin? Dan heb ik hier wat tips voor je:
-
Broodje niet gaar? Verleng de baktijd met een paar minuten.
-
Broodje niet krokant maar wel gaar? Verhoog de volgende keer de temperatuur met 10-20 graden.
-
Let er op dat je het mandje van de airfryer niet te vol doet.
-
Draai tussentijds de broodjes een keertje om voor gelijkmatige garing.
Opmerkingen